Vikten och jag

Filuren som har startat den här bloggen heter Elin och är 23 år gammal. Anledningen till att jag ville starta denna andra blogg beror på att jag tyckte att min viktresa var så pass viktig att den behövde lite egen plats. Därför tänkte jag ge lita bakgrund till min berg-och-dal-bana till vikt som jag nu ska ta kontroll över! 

Jag har ända sedan tonåren varit överviktig. I många fall har jag väl kanske tyckt att jag varit mer överviktig än vad jag har varit men jag har fortfarande varit överviktig och mått dåligt av det.

Är 172 lång och efter att under högstadiet legat en ganska stadigt kring 80-83 kg så ökade jag sakta men säkert min inre gräns upp till 85-87 där jag låg under gymnasiet.

Jag jag slutade gymnasiet vägde jag det mesta jag då hade vägt, vilket jag skickligt förträngde. Ända tills en dag i slutet av juni, när jag var 19, fick NOG! Viktväktarna hade INTE varit ett alternativ för mig och jag såg enbart det som ett nederlag och skulle prompt fixa vikten själv. Men då insåg jag att jag behövde hjälp!

 Kilona bara rasade av och hur enkelt som helst! Snart vägde jag udner 80 vilket jag inte hade gjort sedan jag var 13. Glädjen var stor men det var också lite läskigt att gå ner. Att känna sig normal.

På 6 månade hade jag gått ner 18 kilo! Och då hände det underbara! Jag träffade min sambo och tillika blivande make! Från att ha gått och ömkat mig om att jag var för tjock för att träffa någon så fann jag ju min stora kärlek.

Året som följde var en lika stor berg-och-dal-bana som min vikt blev. Massa känslor i svallning och inte mycket tänk på vikten. När nästa Januari kom hade jag gått upp ALLA kilon igen. Inte alls roligt. Men kvar fanns sambon och älskade mig mer än någonsin!

Det tog några svängar in på viktväktara för att beslutsamheten skulle vara där igen men i maj 2006 bestämde jag mig sådär på riktigt igen att NU fick det vara nog! Från maj till september gick jag ner 10 kilo och var supernöjd med mig själv. Bara 10 kilo kvar till mål!

Och så blev jag gravid med vår underbare son och vikten hamnade ännu en gång på hyllan. Och trots enorm oro för vikten under gravidteten så tappade jag kontrollen och gick upp MASSOR som nu ska kämpas bort!

I Oktober förra året satte jag därför igång min viktresa med denna gång 36 kilo till mål! Jag är realistisk och insér att jag nog alltid kommer att kämpa med min vikt men aldrig mer tänker jag göra en såhär lång resa igen.

Så nu är det bara att kämpa på!

Elin

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed