Penne med räkor och citron: 7 points/portion
22+00:002008-03-22T18:29:07+00:00+00:0003b+00:00lör, 22 Mar 2008 18:29:07 +0000 6, 2007 at 8:23 e m03 Lämna en kommentar
Det här receptet är taget ifrån Kungsörnens hemsida och är en lättlagad och mumsig räkrätt. Lite varning dock är att den kan bli väldigt stark om man inte passar sig.
4 portioner
400 g (ca 10 dl) Kungsörnen Penne Fullkorn
1 röd chilipepparfrukt
3-4 klyftor vitlök
1-2 gula eller röda paprikor
2 msk olivolja
rivet skal (+ ev saft) av 1 citron eller lime
salt och svartpeppar
50-100 g rucolasallad
200-300 g skalade stora räkor
1 röd chilipepparfrukt
3-4 klyftor vitlök
1-2 gula eller röda paprikor
2 msk olivolja
rivet skal (+ ev saft) av 1 citron eller lime
salt och svartpeppar
50-100 g rucolasallad
200-300 g skalade stora räkor
Till servering:
citron- eller limeklyftor
ev färskriven pecorino- eller parmesanost
ev färskriven pecorino- eller parmesanost
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Snitta, kärna ur och finstrimla chilifrukten.
Skala och hacka vitlöken, strimla paprikan.
Fräs allt i olja på svag värme.
Blanda i citrusskal och krydda.
Vänd ner salladen och räkorna, låt allt bli varmt.
Smaka av, tillsätt ev citron- eller limesaft.
Lägg upp pastan på ett stort fat och fördela räkor och grönsaksfräset över.
Snitta, kärna ur och finstrimla chilifrukten.
Skala och hacka vitlöken, strimla paprikan.
Fräs allt i olja på svag värme.
Blanda i citrusskal och krydda.
Vänd ner salladen och räkorna, låt allt bli varmt.
Smaka av, tillsätt ev citron- eller limesaft.
Lägg upp pastan på ett stort fat och fördela räkor och grönsaksfräset över.
Servera med citron/limeklyftor, ev riven ost och bröd.
Smaklig måltid!
Entry filed under: Recept.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed